maanantai 22. lokakuuta 2012

"Matkailua ennen": autotyyny hihamerkeillä

Ihana tosi tarina hihamerkkien ompelimisesta autotyynyyn:

"Eilen näin vaatehuoneessa tyynyn, jonka äitini ompeli minulle kerran autooni autotyynyksi.

Punaiseen tyynyyn (minulla on aina ollut punainen Volkswagen) äiti ompeli lapsuuden lomamatkoilla matkamuistoksi ostettuja hihamerkkejä. Ne ovat tosi ihania. 

Lapsuudestani muistan, että matkustimme Pohjois-Suomeen, niin pitkälle kuin junalla pääsi. Isämme oli veturinkuljettaja ja saimme ilmaiset junamatkat. Jostakin syystä emme olleet Itä-Suomessa. Kajaanissa kyllä muistan käyneemme. Voisin kuvitella, että äiti ja isä ajattelivat, että kannattaa mennä mahdollisimman kauas, kun ilmaiseksi pääsee. Meitä oli matkassa äiti, isä ja kolme vanhinta tytärtä, nuorin ei ollut silloin vielä syntynytkään. Viimeisen matkan teimme isän kanssa vain me kaksi sisarta Päivi ja Auli kun nuorin sisko oli vauva. Silloinkin menimme Kemijärvelle saakka.

Matkustaminen oli jotenkin juhlallista. Meillä oli teltta mukana ja yövyimme teltassa sekä matkustakodeissa. Matkabudjetti ei ollut järin suuri. Mutta nykypäiväin vinkkelistä tuntuu hullulta ajatella, että meillä oli matkalaukku ja äidillä hame päällä ja isällä puku. Telttamatkalla!

... vuosi siis 1966."



Muutama kommentti:

"Oi miten ihana idea ja toteutus äidiltäsi. Tuli mullakin lapsuus mieleen. Mekin reissasimme paljon ja velipoika osti viirejä vähän sieltä sun täältä mutta tuommoisia hihamerkkejä meillä ei kylläkään ollut."

"Nuo merkit oli jotenkin hauskoja, miksiköhän muistan ne niin merkittävinä, melkein kuin puoli matkaa olisi ollut noita merkkejä. Emme varmaan ostaneetkaan mitään muita matkamuistoja, rahaa ei varmaan ollut." 

"Hauskoja merkkejä. :) Minä en ole tainnut tuommoisia livenä nähdäkään, taidan olla liian nuori :D"

"Kivoja muistoja! Me matkustimme paljon asuntoautolla kun olin pieni ja joka paikasti piti ostaa veljelleni tuollaisia samantapaisia viirejä.. :)"

Lisää kuvia & lähdehttp://virveriikka.blogspot.fi/2011/09/matkailua-ennen.html


Meiltä saat ostaa tyynyjä vanhoilla matkailuviireillä ...

"Löydä oma "Puumalasi" ja anna kotipaikka rakkautesi näkyä!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti