tiistai 15. tammikuuta 2013

10 uutta kuntaliitosta & City-lehden tärppi Sinulle, joka olet kuntaliitospaikkakunnalta

Vuoden alusta tuli voimaan kymmenen kuntaliitosta. Vuoden 2013 liitoksista neljä on monikuntaliitoksia, joissa on osallisena enemmän kuin kaksi kuntaa.

Vuoden alussa yhdistyivät Etelä-Pohjanmaalla Alavuus ja Töysä, Pohjoiskarjalassa Kitee ja Kesälahti, Pohjois-Savossa Kuopio ja Nilsiä ja Uudellamaalla Lohja, Karjalohja ja Nummi-Pusula.

Etelä-Savossa tapahtui kaksi liitosta kun Mikkeli, Ristiina ja Etelä-Karjalan puolelta Suomenniemi liittyivät yhteen ja maakunnan itälaidalla Savonlinna, Kerimäki ja Punkaharju.

Pohjanmalla liittyivät Vaasa ja Vähäkyrö. Pirkanmaalainen Sastamala ja satakuntalainen Kiikoinen löivät hynttyyt myös yhteen.

Pohjois-Pohjanmaalla syntyi uusi Oulu Oulun, Oulunsalon, Haukiputaan, Kiimingin ja Yli-Iin liitoksessa. Pienemmässä Raahe ja Vihanti muodostivat liitokset.

Lähteenä: Turun Sanomat 27.12.2012

         

City-lehden tärppi kuntaliitospaikkakuntalaisille:

Tavara
Ateljee Agamin Puumala-sarja sisältää vanhoista viireistä ja kangasmerkeistä tehtyjä kukkaroita, laukkuja ja tyynyjä, joita saa myös tilata haluamansa paikkakunnan nimellä varustettuna. Kuntaliitoskylistä saapuneiden must-hankinta.

Puumala-tuotteita saa ostaa Ateljee Agamista ja tilata netin kautta
Sivuilta löytyy vain valmiit tuotteet eli kysy löytyykö oman paikkakuntasi matkailumerkkiä tai -viiriä!  - "Vuosikymmeniä sitten oli lähes pakollinen tuliainen matkalta matkailumerkki tai -viiri. Niiden kulta-aika oli 1960 alkuvuosilta 1980-luvulle.  Ei ollut niin pientä paikkakuntaa tai nähtävyyttä, että sillä ei olisi ollut omaa matkailumerkkiä tai -viiriä. Suuremmilla paikkakunnilla oli useita erilaisia ja paikkakuntien yksittäisillä nähtävyyksillä oli usein omansa."



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti